Badplatser Stockholm

Badplatser Stockholm

Stockholm är staden som erbjuder dig en perfekt blandning av storstadspuls och natur. Tro det eller ej, men Stockholm har en hel del fina och även gömda badplatser som du kan njuta av. Även om du är på semester i huvudstaden eller om du är en Stockholmare så är vi övertygade om att du kommer att hitta din nya favorit badplats efter att du tagit del av våra tips! 

Topp 5 badplatser i Stockholm

Ibland är det svårt att veta vilken badplats i Stockholm som är den bästa, då det finns hur många badplatser som helst att välja på. I Stockholm finns det något för den som vill vara nära stadens puls likväl som för den som hellre vill vara nära naturen. 

För att få lite inspiration kommer vi att  börja med att lista de fem populäraste och bästa badplatserna i Stockholm som uppskattas av de allra flesta! 

1. Långholmen

Långholmen är en grön och idyllisk ö som tillhör stadsdelen Södermalm. Här hittar du både klippbad och sandstrand ett stenkast från  stadens puls. På den nordöstra delen av Långholmen ligger klippbadet, här är även hundar välkomna att svalka av sig. En liten bit bort från klipporna hittar du strandbadet. Här finns både en bra sandstrand och bra  gräsytor! Du tar dig enklast till Långholmen genom att ta tunnelbanan till Hornstull för att sedan ta en promenad till ön på cirka en kvart.  

2. Smedsuddsbadet

I närheten av Rålambshovsparkens på Kungsholmen hittar du denna fina badplats. Badet är en vik till Riddarfjärden. Smedsuddsbadet har en bra sandstrand, en stor gräsmatta och även en brygga med badstege. Något som är extra bra med badplatsen är att det finns en tillgänglighetsanpassad ramp, så att alla har möjligheten att bada!
Hit tar du dig enklast genom att ta exempelvis buss 1 eller 4 till Västerbroplan. Sen promenerar du cirka fem minuter till badet.

3. Tanto strandbad

På Södermalm hittar vi ännu en av Stockholms populäraste badplatser, nämligen Tantos strandbad. Badplatsen erbjuder en smal och långgrund sandstrand. Här finns det även bryggor och en liten klippa om man föredrar det! Stranden är välbesökt så här får man vara beredd på att dela plats med alla Tantolundens besökare. Hit tar du dig enklast med buss eller tunnelbana till Hornstull. 

4. Fredhällsklipporna

På Kungsholmen hittar du denna populära och omtyckta badplats. Klippbadet är perfekt för dem som vill njuta av soldränkta klippor och en otrolig utsikt över Stockholm. Just den här badplatsen är inte anpassad för mindre barn, utan här ska du vara simkunnig och trygg i vattnet. Hit tar du dig enklast med buss 65 till Fredhäll för att sedan promenera den sista biten. 

5. Brunnsvikens strandbad

Brunnsviken hittar du i Frescati hage, bara ett stenkast från Stockholms universitet. På Brunnsvikens sydöstra strand finner du den omtyckta badplatsen som är väl anpassad för familjer. Här kan ni välja att bada vid stranden, bryggorna eller klipporna. Om du är ute efter något annat utan familj, finns det ett gömt nakenbad lite längre norrut från Brunnsviken. Kan vara bra att veta! Du tar dig enklast till Brunnsvikens strandbad genom att ta tunnelbanan till Universitetet för att sedan ta en cirka 10 minuters lång promenad till badet. 

Badplatser i Stockholms Skärgård 

Stockholm erbjuder även bra badplatser i skärgården. Vad passar inte bättre än att ta en båtutflykt till några av dessa badplatser?

Gömda badplatser

Det finns såklart badplatser i Stockholm som är lite lugnare och mer gömda än badplatserna som tog sig in på topp 5 listan. Ibland vill man bada utan alla människor runt omkring sig, låt oss därför presentera några gömda badplatser i Stockholm. 

Som vi har visat finns det något för alla när det kommer till bra badplatser i Stockholm. Det finns gott om natursköna, stadsnära, gömda och vackra badplatser runt om i hela staden. Varför inte besöka så många badplatser som du bara kan för att sedan skapa din egen lista av de bästa badplatserna i Stockholm. Hur som helst så hoppas vi att du ska tycka om Stockholms badplatser lika mycket som vi gör!