Länder på z

Södra Afrika är hem för många fascinerande länder, och två pärlor som sticker ut bland dem är Zambia och Zimbabwe. Dessa två länder, var och ett med sin unika charm och rika kulturella arv, erbjuder besökare en oförglömlig resa genom fantastiska landskap och historiska platser.

Zambia 🇿🇲

Zambia, känt som ”Det äkta Afrika,” erbjuder en imponerande kombination av vilda djur, hisnande vattenfall och vänliga människor. Landet är hem för den vackra Victoriafallen, ett av världens mest spektakulära naturliga underverk, och det är också känt för sina nationalparker, där du kan uppleva den fantastiska afrikanska safarin.

Internationella flygplatser: Om du planerar att besöka Zambia, är Kenneth Kaunda International Airport (Lusaka) den primära flygplatsen som välkomnar internationella resenärer.

ISO Landskod: Zambias ISO landskod är ”ZM.”

Motorfordon kod: För att hyra eller köra ett fordon i Zambia används koden ”Z.”

Telefonnummer landskod: Landskoden för att ringa till Zambia är ”+260.”

Zimbabwe 🇿🇼

Zimbabwe är en skattkista för arkeologiska och historiska fynd. Great Zimbabwe, som är ett världsarv, är en plats som tar dig tillbaka i tiden och ger inblick i det forntida afrikanska samhället. Landet är också känt för sina vackra nationalparker, inklusive Hwange National Park, hem för en rik mångfald av vilda djur.

Att utforska Zambia och Zimbabwe är som att öppna en bok fylld med äventyr, historia och kultur. Dessa länder erbjuder resenärer en unik inblick i Afrikas skönhet och arv, och en resa hit är säker på att skapa minnen för livet.

Internationella flygplatser: Harare International Airport är Zimbabwe’s främsta internationella flygplats och den viktigaste ankomstpunkten för utländska besökare.

ISO Landskod: Zimbabwes ISO landskod är ”ZW.”

Motorfordon kod: Motorfordon i Zimbabwe används med koden ”ZW.”

Telefonnummer landskod: För att ringa till Zimbabwe, använd landskoden ”+263.”