Länder på d

Utforska världen genom bokstäverna och följ med på en resa genom några av de mest fascinerande länderna som börjar på d. Varje land bär på en unik skatt av kultur, historia och natur, och vi kommer att dyka in i varje destinations speciella drag för resenären som är redo för äventyr.

Danmark 🇩🇰

Danmark, känt för sina charmiga städer, cykelkultur och historiska platser, är ett land där gamla traditioner möter modern design. Köpenhamns flygplats (Kastrup) är Danmarks största internationella flygplats och en viktig knutpunkt för internationella resenärer. ISO-koden är DK, motorfordonkoden är DK, och landskoden är +45.

Djibouti 🇩🇯

Djibouti, en pärla vid Röda havet och Adenviken, lockar med sina kustlinjer, korallrev och etniska mångfald. Ambouli International Airport är landets huvudflygplats för internationella resor. ISO-koden är DJ, motorfordonkoden är DJ, och landskoden är +253.

Dominica 🇩🇲

Dominica, kallat ”Nature Isle of the Caribbean”, erbjuder vacker regnskog, vulkaner och frodig grönska. Douglas-Charles Airport, tidigare känd som Melville Hall Airport, är den största flygplatsen. ISO-koden är DM, motorfordonkoden är WD, och landskoden är +1-767.

Dominikanska Republiken 🇩🇴

Dominikanska Republiken, känt för sina orörda stränder och pulserande kultur, är en destination där solen nästan alltid skiner. Las Américas International Airport i Santo Domingo är en av landets huvudflygplatser. ISO-koden är DO, motorfordonkoden är DOM, och landskoden är +1-809, +1-829, +1-849.

Oavsett om du söker äventyr i de danska gatorna, dykning i Djiboutis korallrev, vandring i Dominicas regnskog eller slappnar av på Dominikanska Republikens stränder, erbjuder dessa länder en palett av upplevelser för varje resenär. Varje ’D’ i dessa destinationer står för något speciellt och väntar på att upptäckas av den äventyrliga resenären.